Home

Om de lange, koude winter wat aangenamer te maken, organiseert de PJG ieder jaar een winteractiviteit. Hoewel dat jarenlang bestond uit een competitief avondje bowlen, is het in 2013 over een andere boeg gegooid.

Bowlen

Voorheen werd in november de jaarlijkse bowlingavond georganiseerd bij Claus Partyhouse in Hoofddorp. Op deze avond werden de PJG-leden voor een klein bedrag in de gelegenheid gesteld om hun krachten te meten met de andere leden. Aan het eind van de avond werden de prijzen uitgereikt aan de beste drie heren en de beste drie dames. Een ontzettend gezellige en competitieve avond, uiteraard onder het genot van een hapje en een drankje!

WinterBBQ

Na al die jaren bowlen was het tijd voor nieuwe ideeën en activiteiten. Zo ontstond de PJG WinterBBQ. Want waarom zou je alleen in de zomer kunnen barbecuen? Dan hebben wij het toch veel te druk met oogsten?  In 2013 is deze activiteit voor de eerste keer georganiseerd en dat bleek een recept voor succes. De mannen stonden buiten vlees te bakken, de vrouwen zaten warm binnen bij het eten. Samen een hapje en een drankje doen, onder het genot van gezellige deuntjes. Voor herhaling vatbaar, naar ons idee! 

 

Pubquiz

In 2015 hebben we voor het eerst een pubquiz georganiseerd. Er konden in totaal 10 teams met 6 spelers per team inschrijven. De inschrijvingen stroomde binnen en voor we het wisten zat de avond vol geboekt! Het was een gezellige en leerzame avond met hele diverse vragen! Ook in 2016 was dit weer een succes. 

Wat voor activiteit zullen we in 2017 organiseren? Als je wat leuks weet, horen we dat graag van je!

 

Word ook lid!

Kom je regelmatig naar onze schuurfeesten en activiteiten toe? Ben je 16 jaar of ouder en vind je ons wel een gezellige vereniging? Word dan lid van de PJG!

 

Ledenvoordeel

Je bent al lid van de PJG voor €17,50 per seizoen. Met dit lidmaatschap heb je toegang tot alle evenementen; de meeste activiteiten zijn gratis, voor een enkel evenement vragen we je een extra bijdrage. Onze seizoenen lopen van maart tot en met maart. Ben je aan het begin van het seizoen lid geworden, vóór 1 april, dan ontvang je via de post je ledenpas die jou toegang geeft tot de activiteit. Meld je je ná 1 april aan? Geen probleem! Dan houden wij jouw naam en adres bij op onze lijst en ben je, in combinatie met je legitimatiebewijs, meer dan welkom bij onze feesten.

Dus wil je lid worden? Vul dan het contactformulier op onze website in of stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Let op!

Uiteraard vinden we het leuk als je lid wilt worden van de PJG; het liefst natuurlijk voor een heel seizoen! Om te voorkomen dat men alleen maar lid wordt om één feest bij te wonen, is het niet mogelijk om lid te worden van de PJG in de twee weken voorafgaand aan een activiteit. Je komt bij die activiteit dan nog eenmaal als introducee mee. Bevalt het je goed? Dan kun je natuurlijk voor de rest van het seizoen lid worden!

Ieder jaar, op de eerste zondag in juni, wordt de PJG Rally gereden. Deze puzzelrit, die ieder jaar door een aantal bestuursleden wordt uitgezet, verschilt elk jaar sterk. Het ene jaar wordt de Bollenstreek bekeken, een ander jaar de Haarlemmermeer, of rijd je juist meer richting Amsterdam of Haarlem. Wat zal de rally van komend jaar brengen? 

Aanbevolen wordt om deze leuke puzzelrit met minimaal twee personen af te leggen. Zo kan de één goed op de weg letten terwijl de ander(en) kunnen puzzelen, speuren en opletten. Halverwege de rit zijn er posten opgesteld waar een activiteit of opdracht uitgevoerd moet worden. Ook deze opdrachten verschillen elk jaar sterk, van een zandkasteel bouwen en touwtje springen, tot zaklopen of puzzelen.
Kortom, een verrassende en onvoorspelbare rit die leuk is om te doen met vrienden!

Hoewel de meesten de puzzelrit afleggen per auto, is het vaak ook mogelijk om de rally te rijden per fiets, brommer of scooter. Dit wordt ieder jaar aangegeven op de uitnodiging.

Om alvast een indruk te krijgen van de puzzelrit, kun je de foto`s van afgelopen jaar even bekijken!

 

Culturele avond

Geschiedenis

Eens in het jaar, vaak eind januari, organiseert de PJG een culturele avond. Voorheen was dit een toneelavond, waarbij een creatief groepje PJG-leden samen een toneelstuk voorbereidden. Na maanden van oefenen en ploeteren, voerden zij dan een stuk op voor het plaatselijke bejaardenhuis en op vrijdag- en zaterdagavond voor familie, PJG- en LTO-leden. Net als de jaarlijks terugkerende sponsorloterij was dit telkens een groot spektakel.

Helaas nam het aantal vrijwilligers én het aantal bezoekers steeds meer af. Dat was de reden om de culturele avond in te vullen met... cabaret! De cabaretavond bleek een groot succes en de opkomst groeit nog steeds!

 

Cabaretavond

Sinds 2009 vindt de cabaretavond plaats in Nieuw-Vennep. Ieder jaar vragen wij een cabaretpoel met een aantal beginnende talenten om hun kunsten te komen vertonen voor PJG- en LTO-leden en iedereen ander die graag wilt komen. Na afloop van het cabaret organiseren wij, traditiegetrouw, de gesponsorde loterij. Veel Haarlemmermeerse bedrijven en organisaties sponsoren ons cabaret door middel van giften en goederen, waarvoor wij erg dankbaar zijn. Alleen met behulp van hun steun kunnen wij ieder jaar onze culturele avond organiseren voor u.

 

Sponsoring

Wilt u de culturele avond van de PJG ook sponsoren? Neem dan gerust contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Sponsoren is op veel manieren mogelijk en er staat natuurlijk iets tegenover: wij vermelden uw naam en logo op onze website!

Houd de agenda in de gaten voor de datum, locatie en tijd van de eerstvolgende cabaretavond!

 

Wijzigingen seizoen 2017-2018

Beste leden,

Hierbij een samenvatting van de wijzigingen voor het komende seizoen 2017-2018 aan de hand van de Algemene Leden Vergadering van 9 maart jl..

- Afgelopen jaar hebben we verlies gedraaid wat ons heeft doen besluiten om de muntprijs te verhogen van €1,70 naar €2,00 per muntje.
- Per lid mogen er twee introducees in plaats van 1 mee naar binnen voor €8,00 per persoon.
- Vanwege de hoge kosten voor het gebruik van de wc-wagen  hebben we besloten om de wc-wagen niet meer te gebruiken en over te stappen op dixi’s. We zullen hierbij ook voor een handenwasgelegenheid zorgen.

We hopen op deze manier onze vereniging nog jaren voort te kunnen zetten met een hoop gezelligheid en plezier!

Feestelijke groetjes PJG bestuur

sponsoren

A.B. Monster 

Accufix 

Agrifirm B.V.

Agriservice Monster B.V. 

Agri Experience Haarlemmermeer 

Agri Service C.P.M van Mil 

van Arkel 

Balder Leimuiden 

Boerderij Beukenhof 

Boer Buitenhuis Pierperautomaat 

Bloemenweijden

Cardol V.O.F. Land- en Tuinbouwmechanisatie 

C. de Jong & Zn. B.V.

Decemberhoeve 

Den Daas Terracotta 

De Wilde Cultuurtechniek 

Erik van der Peet 

Fa. Groenewoud 

Firma H. de Ruiter 

Frigo Nieuw Vennep 

Gebr. Griekspoor 

Gebr. Heemskerk LMB

Jan Blom 'Het Groene Hart'

Jasper Roubos

Jos Koeckhoven Koel en Opslag 

Kapsalon Perdaan

L.P. Kranenburg 

L. van den Heuvel Aardolieprodukten B.V. 

Logo's & Letters B.V.

Loonbedrijf firma van Staveren 

Loonbedrijf Groenewoud V.O.F 

Loonbedrijf Kevin Davies

LTO Haarlemmermeer

Luxe Bakkerij Jongeneel

Maatschap S. & T. Munsterman 

MAMO Hairfashion 

Martin Alkemade 

Mechanisatie Haarlemmermeer B.V. 

Melkveebedrijf Hoeve Overleg Alles 

Miscanthus groep Haarlemmermeer 

Nijssen Fourages 

Parlevliet Agro 

Pedicuresalon Saskia 

Pen Shop Nederland

Peter Baars

Profile Car & Tyreservice ABO

Ranzijn 

Rob Blom Tuinaanleg en Onderhoud

Roeloffs transport bedrijf

Rolf van der Berg 

Rozen en Radijzen 

Rutger Kager

RVR Hoofddorp B.V. 

Snoepboetiek Nieuw Vennep 

Thomassen grondverzet 

T-Toys Abbenes

Tuincentrum Suidgeest 

Vakgarage Spijker & Vergunst 

Van Zantenhal 

Vescon

Vleeschouwerij De Scharrelaer 

Voets Tractoren en Werktuigen B.V. 

VZ Plants

Zilver workshop Aniek van der Burg- Koeckhoven 

Zorgerf Boerengeluk 

Zuivelboerderij van Wees